Eşiği Geçtik ve Sonra ?

Takımlarla dönüşümün eşiğindeyken yapılabileceklere dair yazımızı şu soruyla bitirmiştik:

Eşikten geçtik ve yeni sürecin içinde ilerliyoruz ancak eski alışkanlıklar ve işlerin yüküyle istediğimiz gibi yol alamadığımızda ne yapabiliriz?

Takımların dayanışma, bütünsellik ve adaptasyon becerilerini geliştirdiklerin değişim süreçlerinden güçlenerek çıkacaklarına inanıyoruz. Bu becerilerin eksikliği sadece motivasyon düşüklüğüyle değil aynı zamanda takımın dağılması, organizasyonun tamamen değişmesi, istifaların artmasıyla da sonuçlanabilir.

Bu bağlamda da takımdaki tüm görüşlerin duyulması, değerlendirilmesiyle yaratıcılığın ve takımın gücünün açığa çıkarılmasının önemini vurgulamıştık. Yeni sürecin içinde yol alırken eski alışkanlıkların getirdiği karmaşa için yine takımla birlikte yol haritanızı güncelleyebilirsiniz. 

Yol haritanızı güncellemek için takımın büyüklüğüne göre bir veya daha fazla toplantınızı aşağıdaki uygulama için ayırabilirsiniz. Toplantının süresini takımın büyüklüğüne göre tasarlayın ve bunu yaparken takımın dinleme gücünü gözeterek 90 dakikayı aşmamaya özen gösterin. Soruları sırayla ve adım adım cevaplandırın. Soru setini, önceki makalelerimizdeki (Eşiği Geçmek – Ama Nasıl ? (1) & (2)) yönlendirmelere özen göstererek uygulayın.

  1. Çalışma şeklimizin değiştiği bu süreçte neleri yapmaya devam edelim?
  2. Bu süreçte neleri yapmaktan vazgeçelim, neyi bırakalım?
  3. Neleri daha fazla yapalım, neleri daha az yapalım?
  4. Bu süreçte neye başlamak istiyoruz, yeni olarak nelere başlayalım?

Bu makaledeki konulara dair kendi deneyim ve görüşlerinizi yorum kısmında paylaşabilir veya bizimle direkt iletişime geçebilirsiniz.

Sağlıklı günler dileklerimizle…

Leave a Reply